De Winst van jouw vooruitblik


BOONTJE ADVOCATEN ZOEKT ADVOCATEN ARBEIDSRECHT

Organisatie
Boontje Advocaten is in 2001 opgericht als nichekantoor arbeidsrecht. Inmiddels bestaat het kantoor 20 jaar en is het met 25 advocaten het grootste arbeidsrecht nichekantoor van Nederland. Boontje Advocaten adviseert werkgevers (van klein/middelgroot tot multinationals), zelfstandig ondernemers, bestuurders, werknemers, ondernemingsraden en belangenorganisaties in allerlei sectoren. De advocaten van Boontje Advocaten onderscheiden zich doordat zij niet alleen vergaande kennis hebben van het algemene arbeidsrecht, maar zich daarnaast ook in een of meer specifieke aandachtsgebieden hebben gespecialiseerd. Dat noemt Boontje Advocaten de Arbeidsrecht Plus Formule. Boontje Advocaten is als enige Nederlandse kantoor aangesloten bij de ELA (de Employment Law Association). Naast de bestaande advocatuurlijke praktijk is binnen Boontje Advocaten mediation volop in ontwikkeling.

Boontje Advocaten heeft goede banden met de wetenschappelijke wereld, onder andere doordat prof. mr. C.J. (Cees) Loonstra, hoogleraar arbeidsrecht, sinds de oprichting als adviseur aan het kantoor is verbonden, en doordat meerdere van haar advocaten op diverse manieren verbonden zijn aan verschillende universiteiten. De advocaten van Boontje Advocaten zijn actief binnen relevante gremia van het arbeidsrecht, zowel binnen de advocatuur als binnen de mediationpraktijk.

Organisatiestructuur
Aan Boontje Advocaten zijn 7 partners verbonden (Paul Boontje, Wouter Hes, Pauline Sick, Yvette Dissel, Pascal Kruit, Danny Vesters en Stéphanie Spoelder). Paul Witteveen is senior-partner. Verder zijn er 6 senior medewerkers, 4 medior medewerkers en 4 junior medewerkers (advocaat-stagiaires) in dienst. Edith Molemans is kantoordirecteur/advocaat. De organisatie wordt ondersteund door een vaste groep stafmedewerkers.

Organisatiecultuur
Boontje Advocaten kenmerkt zich door een prettige en ongedwongen sfeer. Elke medewerker wordt op waarde geschat. De advocaten van Boontje Advocaten hebben allemaal iets eigens. Zij maken eigen bewuste keuzes en zijn daardoor authentiek en onderscheidend. Andere gemeenschappelijke kenmerken van de advocaten die werken bij Boontje Advocaten zijn dat ze gedreven, ambitieus, open, mensgericht en gezellig zijn. In voor gezamenlijke feestjes en bijeenkomsten. Initiatief en ondernemerszin worden gewaardeerd.

Op dit moment is Boontje Advocaten druk bezig met de verdere implementatie van de kantoorstrategie, die er op gericht is dat het kantoor zich in de komende jaren verder ontwikkelt tot de logische keuze voor arbeidsrecht, met advocaten en met mediators. Conflicten binnen het arbeidsrecht zijn in haar visie meeromvattend en complexer dan alleen het juridische kader. Daarom richt Boontje Advocaten zich altijd op het grotere geheel, waarin conflict, recht, zakelijke belangen en menselijke behoeften, gevoelens en gedragingen samenkomen. Boontje heeft een eigen visie op de verdere ontwikkeling van het beroep van advocaat. Voor meer informatie over mediation-advocatuur en advo-coaching zie www.boontjeadvocaten.nl.

In het kader van de ontwikkeling van kantoor heeft Boontje ruimte voor meerdere advocaat-medewerkers, met ervaring en enige eigen praktijk. Ook is er ruimte voor advocaat-mediators.

Vacature
Boontje Advocaten is op zoek naar advocaat-medewerkers met (enige) ervaring, die het arbeidsrecht beheersen en zich aangetrokken voelen tot de wijze waarop Boontje met haar cliënten samenwerkt.

De kandidaat is een uitstekende professional. Is goed en hoogwaardig opgeleid, ambitieus en gedreven. De kandidaat is zelfstandig, easy going, flexibel, ondernemend en een fijne, leuke collega, en zo een mooie aanvulling voor kantoor. De kandidaat heeft de ambitie om het arbeidsrecht op hoog niveau te bedrijven.

Locatie
Het kantoor is gevestigd in Amsterdam en goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer. Boontje Advocaten omarmt het nieuwe werken en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Remuneratie
Uitstekende arbeidsvoorwaarden en ruimte om balans te vinden tussen werk en privé.
Daarnaast is er de mogelijkheid om te specialiseren in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht passend binnen de Arbeidsrecht Plus-formule, waaronder begrepen mediation.

Selectieproces
Deze Werving & Selectie procedure is uitbesteed aan Govaerts Search & Coaching, zie www.govaerts.nl.

De eerste interviews zullen worden gevoerd door Marjolein Govaerts (+31(0)6 46 83 35 09). Daaropvolgend wordt besloten wie van de kandidaten bij Boontje Advocaten wordt voorgedragen. De meest geschikte kandidaten zullen een aantal gesprekken voeren, waaronder gesprekken met de partners. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.